13 Mart 2014 Perşembe

Suda Doğumun Faydaları

SUDA DOĞUM VİDEOSU

Suda doğumun en önemli faydası anneye ağrısız ve daha rahat bir doğum imkanı sunmasıdır. Suda doğum esnasında su sıcaklığı ve suyun kaldırma kuvveti sayesinde rahme giden kan akımı artış göstermekte, rahim kasılmaları artmakta ve artan oksijen nedeniyle doğum esnasındaki ağrı ve sancılar azalmaktadır. Su bebeğin rahimden çıkış bölgesini daha gevşek hale getirmeye fayda sağlar, buda bebeğin çıkışını daha kolay bir hale getirmektedir ve o bölgenin yırtılma ihtimalini daha da azaltmaktadır. Suda doğum 38 hafta boyunca sıvı ortamda bulunan bebeğin yine su içine doğması hayata daha yumuşak bir şekilde geçiş yapmasına olanak sağlıyor. Suda doğum ile doğum kanalındaki yaralanmalar ve doğum sonrası kanamalar oldukça azalmaktadır.
- Annenin sıcak suyun içinde bulunması rahatlamasını, sakinleşmesini ve ağrılarının azalmasını sağlayabilir.

- Suyun sıcaklığı ve kaldırma gücü nedeniyle rahme giden kan akımı artar, rahmin kasılmaları etkinleşir.
- Su vajenin ağzını, yani bebeğin çıkış noktasını daha gevşek hale getirebilir, bu da o bölgenin doğumda yırtılması olasılığını azaltabilir.
- Annenin suyun içerisinde hareket etmesi ve pozisyon değiştirmesi daha kolaydır.
- Bebeğin kesenin içindeki sıvı bir ortamdan yine sıvı bir ortama doğarak daha yumuşak ve stressiz bir geçiş yaptığını ve bu bebeklerin daha az ağlayan, daha sakin bebekler olduğunu bildiren uzmanlar vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder