13 Mart 2014 Perşembe

Suda Doğumu Neden Tercih Etmelisiniz

Suda Doğumu Neden Tercih Etmelisiniz

images
Daha Az Ağrı.
Suda doğum, ağrıyı azaltmada oldukça etkili bulunmuştur. Bazı çalışmalar ağrıları azaltmada epiduralin ardından suda doğumun geldiğini söylemektedir. Suda doğum gerçekleştiren anneler ağrılarında azalma olduğunu belirtmektedir. Endorfin doğal morfin artışı olmaktadır.
Daha Az Ağrı algısı
Sakinleşme imkanı ve daha rahat bir ikinci devre geçirip daha rahat itme olanağı bulmalarından dolayı, suda doğum yapan anneler diğerlerinden daha az ağrı hisseder.
Sakinleşme İmkanı
Su, uzun zamandır yatıştırıcı özelliği ile bilinmektedir. Her şeyi geçelim, stresli birine ılık bir duş önermez miyiz çoğu zaman? Gerçekten de ılık su, sancı ve doğum sürecinde de aynı etkiyi gösterir; çoğu zaman bir parça dramatik etki ile beraber. Sakinleşme doğumda oldukça önemlidir. Hormon salgılanmasının rahatlığı  ve buda kasların rahat açılması demektir.
Anne İçin Daha Fazla Hareket İmkanı
Suyun etkisiyle anne daha rahat eder. Kendisini daha hafif hisseder. Bu durum, dalgaları hızlandırır ve bazı kadınlarda daha verimli kasılmalar olmasını sağlar. Anne, daha az ağrı hissetmesini sağlayan ve bebeğin pelvisteki hareketini kolaylaştıran ayaklarını oynatma, çömelme, kalçalarını oynatma gibi hareketleri yapma imkanı bulur.
Epidural Kullanımında Azalma
Eğer epidural kullanmak istemiyorsanız, suda doğum ağrı kesici ilaç kullanımını azaltan bir yöntemdir. Ağrı algısını azaltmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder