13 Mart 2014 Perşembe

Kadınların Suda Doğumu Tercih Etme Sebebleri nelerdir?

Kadınların Suda Doğumu Tercih Etme Sebebleri

images (13) indir
Öncelikle şunu paylaşmak istiyorum, bebek nasıl doğacağını biliyor ve de annesini yönlendiriyor ve doğum kutsal bir süreçtir.
Yeter ki biz buna korkularımızı yenerek izin verebilelim.  Bunu beyinde programlamış.
Bebeklerin bilinçli olduğunu unutmayınız. Bebekler doğum anlarını içsel davranışlar ve duygular ile hatırlarlar. Korktuğumuz da ne yaparız en güvenli olduğumuz yere yani anne karnında cenin pozisyonu alırız. Bu örnek gibi bir çok içsel davranışlar sergileriz.
Suda doğum yapmanın kendileri ve bebekleri için anne karnından dünyamıza geçişinde daha doğal ve daha az stresli olduğunu düşünmektedirler. Bağların kopup yeniden oluşma aşamaları çok önemlidir. Bunların yavaş ve farkındalıkla olması temeldir.
Suda doğum yapmak, anneye doğumu üzerinde kontrol sahibi olduğunu hissettiriyor. Sudan suya geçiş olduğundan dolayı yeni bir hayata başlayan bebekte geçiş yavaş ve sancısız travmasız oluyor.
Su kaldırma kuvvetine sahip, bu nedenle anne kendini daha hafif hissediyor. Dalgaların yani kontraksiyonların daha hafif hissedilmesini sağlıyor.
Suda mahremiyet daha fazladır. Bu da gebenin daha rahat olmasını kaslarını bırakmasını sağlar doğuma yardımcı olur. Çünkü doğum bir kas eylemidir. İçgüdüsel olarak yapılır. Planlayarak zaman ayarı yapılarak doğum olmaz.
Daha az müdahale gerekir. Suyun kaldırma kuvveti kullanılarak ağrı algısı değişir.
Doğumda salgılanan sevgi ve mutluluk hormanları daha da fazla salgılanmaktadır.
Su anneyi sakinleştiriyor, bu durum annenin doğuma konsantre olmasını sağlıyor.
Su, annenin kaslarını gevşetiyor ve kan akışını hızlandırıyor.
Su, vajinal kasların rahatlaması ve gevşemenin daha iyi olması nedeni ile  dikiş ya da epizyotomiye olan ihtiyacı azaltıyor.
Suda doğum, sancının ilk aşamasını kısaltıp anestezik ilaç ihtiyacını azaltabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder