13 Mart 2014 Perşembe

Suda Doğum Dikkat Edilmesi Gerekenler nelerdir?

Suda Doğum Dikkat Edilmesi Gerekenler

images (11)
Öncelikle şunu paylaşmak istiyorum, bebek nasıl doğacağını biliyor ve de annesini yönlendiriyor.
Yeter ki biz buna korkularımızı yenerek izin verebilelim. Bunu beyinde programlamış.
Bebeklerin bilinçli olduğunu unutmayınız. Bebekler doğum anlarını içsel davranışlar ve duygular ile hatırlarlar. Korktuğumuz da ne yaparız en güvenli olduğumuz yere yani anne karnında cenin pozisyonu alırız. Bu örnek gibi bir çok içsel davranışlar sergileriz.
Normal vücut ısısı 37 derece olarak bilinir, buna bağlı olarak su sıcaklığının da 36/38 derece olarak ayarlanmasına dikkat edilmelidir.
Suda doğum esnasında su sıcaklığı belirli aralıklarla kontrol edilerek sıcaklığın 36-38 derecede sabit kalması sağlanmalıdır.
Suda doğum esnasında havuz ya da küvet, bebeğin kesesindeki sıvı, kan, idrar ya da benzeri maddelerle kirlenmektedir. Bu doğum sonrasında annenin ve bebeğin enfeksiyon riskini yapılan çalışmalara göre artırmamaktadır. Yinede  havuz suyunun suyun içinde gebe uzun süre kalırsa belli aralıklarda suya ilaveler yapılır.  Havuzda oluşan yabancı maddeler(gaita gibi) süzgeçle çıkarılır ve özenle temiz tutulmalıdır.
Normal koşullarda bebek suyun altında kordon kesilmez ise nefes alamaz bu nedenle bebek dünyaya geldikten sonra başının sıcak sudan çıkarılıp soğuk olan dış havayla temas ettirilmesi vede yer çekimine maruz kalma ayrıca interkostal kasların kullanılır hale gelmesi bebeğin nefes almasını sağlayacaktır.
Bebeğin ciğerlerine su kaçması riski bulunmamaktadır, ancakmekenyumlu streste olan bebeği iyi takip etmek ve sudan çıkarmak gerekir.
Bebeğin suda kafasını küvete çarpması ya da nefes alamaması gibi olasılıksız endişelere kapılmamak gerekiyor, çünkü bebek anne karnında da sıvı olan bir ortamda yaşıyor, ayrıca bebeğin kordonu kesildiği an bebek nefes almaya başlamaktadır ki o süreçte de bebeğin kafası zaten dışarıya çıkarılmalıdır.
Suyun sıcaklığına,
suyun temizliğine
Gebenin sürekli ve çoğunlukla suyun içinde kalmasına diğer türlü suyun yararını daha az görür.
Suyun içine deniz-kaya tuzu atılabilir doğal yağlar kullanılabilir.
Suda tansiyon düşebilir dikkat edilmelidir.
Bol su içilmeli su ihtiyacı artar.
Mekonyum olması suda doğumda kondrendikedir yapılmamalıdır.
Fazla vajinal kanamaya dikkat edilmeli gerekirse sudan çıkarılmalı.
Anne ateşi varsa sudan çıkar.
Genital herpes varsa sudan çıkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder